' Vegetarisch gerecht met couscous | Yokebe
Couscous-Gemüse-pfanne_29139580-1.jpg

Vegetarisch gerecht met couscous

Ingrediënten voor 2 personen:

250 g broccoli

1 wortel (ongeveer 100 g)

1 paprika

1 teentje knoflook

75 g erwten

1 el kerriepoeder

1 tl harissa (pikante Arabische kruidenpasta)

200 ml groentebouillon

100 g couscous (bij voorkeur volkoren)

2 lente-uitjes

2 el olijfolie

Zout, peper

Bereiding:

Stap 1

Was de broccoli. Maak de steel schoon en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.

Stap 2

Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern, was de paprika en snijd deze in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm.

Stap 3

Was en rasp de wortel en snijd deze in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm.

Stap 4

Pel de knoflookteen en snijd deze in dunne plakjes.

Stap 5

Verwarm de olie in een pan. Bak de broccoli, paprika, wortel en knoflook ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg de erwten, het kerriepoeder en de harissa toe.

Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 1

minuut sudderen. Voeg de couscous toe, roer en breng het geheel aan de kook.  Zet het fornuis uit, dek de pan af en laat de couscous gedurende 5 minuten zwellen. 

Stap 6

Was ondertussen de lente-uitjes en snijd ze in ringen.

 Roer de couscous aan het eind van de kooktijd los met een vork.

Verdeel de lente-ui over het vegetarische gerecht met couscous en serveer.

Smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ongeveer 1 457 kJ, 347 kcal

Eiwitten: 12,7 g | Vetten: 25,1 g

Koolhydraten: 16,6 g

90
67,70,35,69
 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe