'
250 g broccoli
1 wortel (ongeveer 100 g)
1 paprika
1 teentje knoflook
75 g erwten
1 el kerriepoeder
1 tl harissa (pikante Arabische kruidenpasta)
200 ml groentebouillon
100 g couscous (bij voorkeur volkoren)
2 lente-uitjes
2 el olijfolie
Zout, peper
Was de broccoli. Maak de steel schoon en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.
Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern, was de paprika en snijd deze in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm.
Was en rasp de wortel en snijd deze in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm.
Pel de knoflookteen en snijd deze in dunne plakjes.
Verwarm de olie in een pan. Bak de broccoli, paprika, wortel en knoflook ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg de erwten, het kerriepoeder en de harissa toe.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 1
minuut sudderen. Voeg de couscous toe, roer en breng het geheel aan de kook. Zet het fornuis uit, dek de pan af en laat de couscous gedurende 5 minuten zwellen.
Was ondertussen de lente-uitjes en snijd ze in ringen.
Roer de couscous aan het eind van de kooktijd los met een vork.
Verdeel de lente-ui over het vegetarische gerecht met couscous en serveer.
Smakelijk!
Energie: ongeveer 1 457 kJ, 347 kcal
Eiwitten: 12,7 g | Vetten: 25,1 g
Koolhydraten: 16,6 g
Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.