' V&A | Yokebe

Mag je de volledige Yokebe-kuur herhalen?

De bedoeling bij gewicht verliezen, is dat dit duurzaam gebeurd, dus men stelt niet meer dan ½ kilo/week afvallen. Het is dus niet aan te raden om na 5 weken, opnieuw te starten aan de Yokebe-Kuur. Men mag in principe de leerfase wel tot 6 maand...

Welk type eiwitten zit in Yokebe?

In Yokebe gebruikt men wei-eiwitten geproduceerd door ultrafiltratie en sproeidrogen en soja-eiwit door de extractie door middel van alcohol. We spreken hier van een combinatie van wei-eiwit concentraat, dit is de meest gebruikte vorm van wei...

Volgen mannen hetzelfde regime?

Het aantal koolhydraten ligt binnen de aanbevolen normen van voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad. Het aantal KHD vermijdt de ‘bijwerkingen’ die andere proteinedieëten vaak hebben (ketose, constipatie, …)

Geraak je met Yokebe in Ketose?

Wat is Ketose? Wanneer men overschakelt van een koolhydraatrijke voeding naar een koolhydraatarm dieet dat niet voldoende suikers bevat om te voorzien in de energievoorraad, zal het lichaam op zoek gaan naar andere bronnen van energie, zijnde het...

Kan het naast Modifast geplaatst worden?

Op zich kan het zeker samen met Modifast genomen worden maar dat maakt het dieet natuurlijk weer complexer.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Mag je de volledige Yokebe-kuur herhalen?

  De bedoeling bij gewicht verliezen, is dat dit duurzaam gebeurd, dus men stelt niet meer dan ½ kilo/week afvallen. Het is dus niet aan te raden om na 5 weken, opnieuw te starten aan de Yokebe-Kuur. Men mag in principe de leerfase wel tot 6 maand aanhouden en de continuïteitsfase onbeperkt verder zetten. Voor patiënten met een medische voorgeschiedenis is het echter wel aangeraden om altijd hun arts op voorhand te consulteren.

  Geraak je met Yokebe in Ketose?

  Wat is Ketose?
  Wanneer men overschakelt van een koolhydraatrijke voeding naar een koolhydraatarm dieet dat niet voldoende suikers bevat om te voorzien in de energievoorraad, zal het lichaam op zoek gaan naar andere bronnen van energie, zijnde het lichaamsvet. Het lichaam zal dit vet verbranden en daarbij komen ketonen vrij. Uiteindelijk zullen dan ook de spiereiwitten afgebroken worden, zoals bij hongerstakers en anorexia nervosa.
  Er is blijkt nogal wat controverse hieromtrent. In ketose gaan om te vermageren, zou de lever overbelasten en de afbraak van spierweefsel veroorzaken. Bovendien ontstaan er zuren door het verbranden van vetten. Wanneer vetten als primaire energiebron worden gebruikt ontstaan er dus aanzienlijk meer zuren dan bij het verbruik van koolhydraten. Hierdoor verzuurt het lichaam, wat met name nadelig is voor de nieren en de hartvaten.
  Het is dus absoluut niet nodig en zelf niet aan te raden om in ketose te gaan om af te vallen!
  Yokebe bevat voldoende koolhydraten en natuurlijke honing, daarenboven eet men nog een traditionele maaltijd vanaf fase 2 waardoor men niet in ketose gaat. De proteïnen zorgen ervoor dat de spiermassa niet afgebroken wordt.

  Gevaar van jojo effect?

  Jojo-effect komt voor wanneer de deelnemers na het dieet de nieuw aangeleerde levensgewoontes die tijdens de leerfase aangeleerd zijn niet aanneemt. Of met andere woorden wanneer de resultaten onvoldoende lang gestabiliseerd worden.

  Ik heb last van maagzuur, wat kan ik hiertegen doen?

  Last van maagzuur kan erg uiteenlopende oorzaken hebben, maar komt waarschijnlijk niet door de Shakes. De meest voor de hand liggend is een overmatig gebruik van koolzuurhoudende frisdrank of tabak.
  Eventuele oorzaken (maar dan zou je voordien ook al last moeten ondervonden hebben):
  – bij ouderen: een slechte werking van de oesofagale sfincter (de kringspier) welke zorgt dat de maaginhoud niet kan terugkeren naar de slokdarm.
  – een inwendige breuk

  Ik heb hoofdpijn tijdens het dieet, hoe komt dit?

  Bij het afkicken van suikers kan het zijn dat er tijdens de eerste weken van het dieet hoofdpijn optreedt. Voldoende water drinken wordt sowieso aangeraden maar zal deze vorm van hoofdpijn niet wegnemen. De periode moet gewoon doorstaan worden. Eventueel een pijnstiller nemen.

  Ik heb veel dorst na het drinken van een shake. Hoe komt dit?

  Bij een minimale inname van koolhydraten zal het lichaam de vetreserves aanspreken om energie vrij te stellen, hierbij komen er ketonen in het lichaam vrij. Aangezien ons lichaam dit niet gewend is treden er bepaalde symptomen op. Deze zullen aanhouden tot het lichaam gewend geraakt aan de vetverbranding en verminderen dus op termijn.
  De eerste weken kun je daarom de volgende symptomen ervaren: dorstgevoel (droge mond), vermoeidheid, slechte adem, misselijkheid, hoofdpijn, krampen.
  Later bij gewenning: toename van energie, helder denken, betere slaap, minder vaak urineren.

  Wat kun je doen als je last krijgt van je stoelgang tijdens het dieet?

  Door de hoeveelheid proteïnen die je binnen krijgt kan het zijn dat je stoelgang wat ontregeld raakt. Door 1 à 2 theelepels olie toe te voegen aan je shake en veel water te drinken kun je dit verhelpen.

  Is Yokebe goed voor de gezondheid?

  Ja! Een Yokebe-shake is net zo voedzaam als een complete maaltijd en bezorgt uw lichaam alle belangrijke vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft. Daar komt nog bij dat Yokebe geen kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen bevat.

  Ik heb een lactose-intolerantie. Mag ik Yokebe gebruiken?

  Yokebe is lactosevrij als u het met water of lactosevrije melk bereidt. Als u Yokebe met water bereidt, bevat het slechts 180 kcal per portie. Dat betekent dat het dan geen complete maaltijd kan vervangen.

  Heeft Yokebe invloed op de geneesmiddelen die ik gebruik?

  Yokebe is een natuurlijk voedingssupplement, en er zijn geen wisselwerkingen met geneesmiddelen. We raden u wel aan om uw arts te raadplegen als u medicijnen gebruikt en een dieet wilt volgen.

  Vanaf welke leeftijd kan Yokebe worden gebruikt?

  In het algemeen bevat Yokebe alleen ingrediënten die geschikt zijn voor kinderen. Yokebe is echter speciaal ontwikkeld voor volwassenen en daarom niet aangepast aan de behoeften van kinderen. Het gebruik van Yokebe door kinderen moet u met een arts bespreken.

  Kan Yokebe worden gebruikt door diabetespatiënten?

  Yokebe mag uitsluitend onder toezicht van een arts worden gebruikt door patiënten met diabetes. Aangezien Yokebe een bron van suikers (vanwege de honing en maltodextrine) en eiwitten is, is het belangrijk dat de bloedsuikerspiegel, het elektrolytenniveau en de nierfunctie grondig worden gecontroleerd. Raadpleeg uw arts voor meer informatie.

  Is Yokebe geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven?

  We adviseren vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven altijd een arts te raadplegen voordat ze aan een dieet beginnen.

  Moet ik bewegen tijdens het Yokebe-dieet?

  Als u gewicht wilt verliezen, is het belangrijk dat u een negatieve energiebalans krijgt. Dat wil zeggen dat uw lichaam meer calorieën moet verbranden dan het via het dieet binnenkrijgt. Aangezien een Yokebe-shake de calorie-inname aanzienlijk terugdringt, kunt u deze negatieve energiebalans bereiken zonder te sporten. Sporten zorgt echter voor nog meer gewichtsverlies, waardoor u sneller uw ideale gewicht bereikt. We bevelen iedereen aan om elke dag matig te bewegen om gezond te blijven. Wandel elke dag 30 minuten of neem de trap in plaats van de lift. Dat is goed voor uw figuur, uw hart en uw hersenen!

 • Welk type eiwitten zit in Yokebe?

  In Yokebe gebruikt men wei-eiwitten geproduceerd door ultrafiltratie en sproeidrogen en soja-eiwit door de extractie door middel van alcohol. We spreken hier van een combinatie van wei-eiwit concentraat, dit is de meest gebruikte vorm van wei eiwitten, en soja eiwit isolaat, dit is een hoogwaardig plantaardig eiwit.

  Volgen mannen hetzelfde regime?

  Het aantal koolhydraten ligt binnen de aanbevolen normen van voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad. Het aantal KHD vermijdt de ‘bijwerkingen’ die andere proteinedieëten vaak hebben (ketose, constipatie, …)

  Mag je meer van de shake of tussendoortjes (groente en fruit) nemen als je heel actief bent?

  Personen die een actief beroep (bv. arbeiders) hebben of personen die na de werkuren nog intensief bewegen (minsten 30minten 2x per week) kunnen een extra stuk fruit of groente innemen.

  Mag je soep drinken tijdens de eerste fase?

  Maximaal 1 tas magere groentesoep per dag (+∕- 200 ml). Bereiding: zonder vetstof, zonder bindmiddel zoals aardappelen, vermicelli, zonder balletjes, met vetarme bouillonblokjes.

  Is er bepaald tijdsframe waarbinnen je de shakes en maaltijden moet nemen?

  Dat is persoonsgebonden. Het hoeft zeker niet, zoals bij een glas water, in 1 keer gedronken te worden. Als je trager drinkt krijgt je lichaam de tijd om aan te voelen dat je gevoed wordt. Er worden signalen naar de hersenen gestuurd die de vertering op gang brengen en bij verzadiging een gevoel van voldaan geven. Als de Shake teveel is om in 1 keer te drinken kan het gerust in kleine beetjes gedurende 30 minuten.

  Hoe lang kun je doorgaan met de continuïteits-fase (1 maaltijd per dag vervangen voor een shake)?

  Zo lang als je wilt. Je kunt Yokebe blijven gebruiken als hulpmiddel om op gewicht te blijven als je je streefgewicht eenmaal hebt bereikt, bijvoorbeeld door een maaltijd te vervangen door Yokebe als er een uitgebreid diner aan zit te komen.

  Mag je een extra shake drinken per dag?

  Mannen mogen wel een extra shake per dag. Heb je als vrouw toch een hongergevoel dan zou je een eetlusremmer van XLS kunnen nemen. Wat ook kan helpen is kiezen voor groente in plaats van fruit. Groente geeft namelijk meer verzadiging.

  Mag je naast de variatieshake (dus inclusief fruit) nog twee stuks fruit of groente als tussendoortje nemen?

  Nee, op het moment dat je de shake aanvult met fruit of groente is dat ter vervanging van een tussendoortje.

  Kun je de eerste week al beginnen met variaties in je shakes?

  In plaats van je fruit of groente als tussendoortje te nuttigen kun je het ook toevoegen aan je shake. Bekijk onze vele recepten ter inspiratie.

  Sommige diëtisten adviseren om 5 maaltijden te nuttigen gedurende de dag. Waarom bestaat dit dieet uit 3 maaltijden per dag?

  Het Yokebe-dieet bestaat eigenlijk ook uit 5 maaltijden. Naast de 3 maaltijden/shakes per dag zijn er namelijk ook nog twee momenten waarop je een tussendoortje (groente/fruit) mag eten. Op die manier zorg je ervoor dat je metabolisme op peil wordt gehouden.

  Waarom moet olie worden toegevoegd aan een Yokebe-shake?

  Naast koolhydraten en eiwitten heeft het lichaam vetten nodig voor een optimale verzorging. We bevelen aan om plantaardige olie met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren toe te voegen, zoals zonnebloemolie, saffloerolie of druivenpitolie.

  Kan ik Yokebe 's ochtends al bereiden en pas 's middags drinken?

  Yokebe smaakt het lekkerst als het vers is bereid. U kunt Yokebe echter enkele uren vóór gebruik bereiden. Bewaar de shake tot die tijd op een koele plaats en schud de shake opnieuw even.

  Kan ik Yokebe-shakes opwarmen?

  Yokebe smaakt het lekkerst als het wordt geschud en koud of op kamertemperatuur wordt gedronken. We raden aan om shakes niet op te warmen, omdat de vitamines in de shake hierdoor kunnen worden vernietigd.

  Is het effect van Yokebe klinisch bewezen?

  Yokebe is een maaltijdvervanger. Maaltijdvervangers hebben een klinisch bewezen effect op gewichtsverlies en -behoud. Daarnaast worden maaltijdvervangers goed aanvaard door artsen.

 • Kan het naast Modifast geplaatst worden?

  Op zich kan het zeker samen met Modifast genomen worden maar dat maakt het dieet natuurlijk weer complexer.

  Mag je light frisdrank drinken?

  De maximaal aanbevolen hoeveelheid light of zero frisdrank is een halve liter. Bij voorkeur zero frisdrank omdat deze helemaal geen kcal leveren. Alternatieven zijn: plat of bruisend water + teisseire zero (0% suiker met stevia – extract) of tönissteiner orange fit of zitrone fit.

  Mag je koffie of thee (zonder suiker of melk) drinken tijdens het dieet?

  Ja dit mag. Je kunt je koffie eventueel zoeten met Canderel, Natrena of Pure Via Stefia klontjes of sticks.

  Mag je noten eten gedurende de eerste week van het dieet in plaats van fruit of groente?

  Het is beter om geen noten te eten omdat deze veel (gezonde) vetten bevatten. Hierdoor leveren ze teveel energie. Als je er een stuk fruit (+/- 60 kcal) mee wil vervangen zou je maar 7 gram noten mogen eten (dat is erg weinig).

  Hoeveel groente mag je per portie?

  Eén stuk fruit (12,5g koolhydraten en +/- 50à60kcal) = meerdere stukken groenten aangezien groenten véél minder koolhydraten bevatten en minder kcal leveren. Hieronder vind je een selectie op basis van kcal aanbreng (vergelijkbaar met 1 portie fruit):
  – 2 grote wortels
  – 3 tomaten
  – 300g ui
  – 300g witloof
  – 300g bloemkool
  – 200g broccoli
  – 150g groene kool
  – 1 komkommer
  – 50g molsla
  – 500g sla
  – 200g radijsjes
  – 100g rode biet
  – 300g spinazie
  Kies voor verse groenten of diepvriesgroenten. Blikgroenten leveren meestal meer kcal. Om de koolhydrateninname te beperken kan er best 1x voor een portie groenten en 1x voor een portie fruit gekozen worden. Wie niet verzadigd geraakt kan dus beter voor groenten (mag je in hoeveelheid meer van nemen) kiezen dan voor fruit.
  Te vermijden (behoren ook niet allemaal tot de groenten): olijven, kikkererwten, linzen, bonen, maïs.

  Hoeveel fruit is één stuk fruit?

  Eén stuk fruit (met dezelfde hoeveelheid suikers 12.5g) komt overeen met:
  - 17 stuks aardbeien (260g)
  - 1 appel (middelgrote 150g)
  - 2 sneden ananas (180g)
  - ½ stuk banaan (100g)
  - 13 stuks druiven (93g)
  - 1 bakje rode bessen (275g)
  - 26 stuks kersen (106g)
  - 2 stuks kleine kiwi’s (120g)
  - 8 stuks lychees (120g)
  - 2 stuks mandarijnen (middelgrote 180g)
  - ½ meloen Galia
  - ¼ meloen Cavaillon
  - 2/5 stuk mango (130g)
  - 1 peer (170g)
  - 1 perzik (200g)
  - 1 pompelmoes (240g klein)
  - 3 blauwe pruimen (140g)
  - 1 sinaasappel (215g)
  Dit schommelt allemaal tussen de 50-60kcal per hoeveelheid.

  Wat als ik een dinertje heb?

  Je kunt het beste de gastvrouw/heer van te voren op de hoogte stellen. Zo kan zij/hij rekening mee houden bij het samenstellen van het menu. Verder is het belangrijk om tijdens de borrel geen chips te eten en voorzichtig te zijn met alcoholische dranken. Een extra shake de dag erna is niet nodig. Beter is het om dan je tussendoortjes op de dag van het etentje weg te laten. Stefanie vertelt alles over het maken van keuzes in dit filmpje.

  Hoe ziet een gezond ontbijt eruit?

  Een gezond ontbijt bestaat uit een mix van koolhydraten, voedingsvezels, eiwitten, calcium. Het beste is om te variëren tussen de volgende voedingsmiddelen:
  - bruin brood of volkorenbrood (+/-4 sneden van een klein brood) of beschuiten of ongesuikerde ontbijtgranen (bij voorkeur volkoren).
  EN
  - een melkproduct, 1 tas (150ml) mager of halfvolle melk of 1 potje (125 ml) magere ongesuikerde (of gezoet met een zoetstof) yoghurt.
  EN
  - broodbeleg:
  Max. 1 messpunt smeervetstof (light versie).
  Probeer af te wisselen tussen hartig en zoet beleg.
  Hartig: magere smeerkaas (Effi, Santane, Maredsous, La Vache qui rit, Jogging,…), magere cottagecheese, light kaas (Loo light 20+, Altena 20+, Frico 20+, Westlite 30+, Nazareth light 30+,…), magere platte kaas.
  Zoet: confituur zonder suiker, Effi confituur, Enjoye van Materne
  Na het Yokebe-dieet kan er aan het ontbijt 1 stuk fruit worden toegevoegd aan de yoghurt.

  In welke vetstof kunnen we onze gerechten het beste bakken?

  Houd per persoon 1 eetlepel vetstof per persoon aan. Hierbij kun je het beste kiezen voor een plantaardige vetstof zoals Becel light vloeibaar of plantaardige olie zoals olijfolie of zonnebloemolie. Geen kokosolie; deze bevat veel verzadigde vetten.

  Mogen we light crème fraîche of kokosmelk gebruiken bij het koken van een gezonde maaltijd?

  Het beste is om geen crème fraîche of kokosmelk uit blik (211 kcal/100 ml) te gebruiken gedurende de eerste vijf weken van het dieet. Kokosnootdrink Original Fresh van Alpro Soya (20 kcal/100 ml) kan wel gebruikt worden om wat kokossmaak aan een gerecht te geven.

  Als je als gezonde maaltijd een salade maakt, welke saus is dan het beste?

  Het beste is een dressing op basis van yoghurt (meng bijvoorbeeld magere yoghurt met peper, zout en bieslook) of eventueel olie. Houd hierbij maximaal 2 eetlepels per persoon aan.

  Mag je bij de groente die je naast de shakes eet, een vinaigrette van azijn, soja saus, olie, zout, mosterd, etc. toevoegen?

  Het beste is om alleen gemalen peper en een klein beetje zout toe te voegen. Anders wordt dit een gewone maaltijd met meer calorieën dan wanneer je een stuk fruit of groente eet. Als je het moeilijk vindt om rauwkost te eten zonder vinaigrette, kun je groenten ‘uit het vuistje’ eten. Bijvoorbeeld; kerstomaatjes, bloemkool, worteltjes, paprika of bleekselderij.

  Waarom verbrand ik zo veel vet met Yokebe?

  Als u Yokebe als maaltijdvervanger gebruikt, draagt dit bij tot een lagere calorie-inname. Omdat er opeens minder calorieën beschikbaar zijn, haalt het lichaam deze uit de vetreserves. Tegelijkertijd wordt het lichaam ondersteund door de hoogwaardige eiwitten, die de spiermassa ondersteunen.

  Kom ik weer aan als ik stop met het voedingsschema van Yokebe?

  Het mooie van gewicht verliezen met Yokebe is dat u vet verliest, maar spiermassa behoudt en uw stofwisseling actief blijft. Zo vermijdt u het jojo-effect. Blijf wel gezond leven en verstandig eten na het Yokebe-dieet om te voorkomen dat u weer aankomt! U kunt Yokebe blijven gebruiken als hulpmiddel om uw gewicht te behouden nadat u uw doel hebt bereikt. Zo kunt u bijvoorbeeld een maaltijd vervangen door Yokebe wanneer u uitgebreid gaat dineren.

 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe