'
150 g groene pasta
½ blikje tonijnfilet (115 g)
75 g zure room
25 g kappertjes (potje)
¼ komkommer
50 g lente-ui
1 groene paprika
½ bosje basilicum
Zout, peper
Kook de pasta in water met wat zout.
Haal ondertussen de tonijn uit het blikje en laat deze uitlekken. Meng de helft van de tonijn, de zure room en 1 el sap van de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.
Was de komkommer, wrijf deze droog en snijd fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern en snijd de paprika in middelgrote stukken.
Giet de pasta af, spoel onder koud water en laat de pasta uitlekken. Meng de pasta, komkommer en paprika.
Was de basilicum en schud droog. Pluk de helft van de blaadjes van de steeltjes en snijd ze in dunne reepjes.
Voeg de reepjes basilicum toe aan de saus en roer. Strooi de overige basilicum over de salade. Roer de saus door de salade.
Breek de resterende tonijn in stukken en roer deze voorzichtig door de salade.
Garneer met kappertjes.
Smakelijk!
Energie: ongeveer 1 550 kJ, 370 kcal
Eiwitten: 17 g | Vetten: 6 g
Koolhydraten: 62 g
Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.