' Pasta met tonijn | Yokebe
green pasta salad with tuna.jpg

Pasta met tonijn

Ingrediënten voor 2 personen:

150 g groene pasta

½ blikje tonijnfilet (115 g)

75 g zure room

25 g kappertjes (potje)

¼ komkommer

50 g lente-ui

1 groene paprika

½ bosje basilicum

Zout, peper

 

Bereiding:

Stap 1

Kook de pasta in water met wat zout.

Stap 2

Haal ondertussen de tonijn uit het blikje en laat deze uitlekken. Meng de helft van de tonijn, de zure room en 1 el sap van de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Was de komkommer, wrijf deze droog en snijd fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern en snijd de paprika in middelgrote stukken.

Stap 4

Giet de pasta af, spoel onder koud water en laat de pasta uitlekken. Meng de pasta, komkommer en paprika.

Stap 5

Was de basilicum en schud droog. Pluk de helft van de blaadjes van de steeltjes en snijd ze in dunne reepjes.

Stap 6

Voeg de reepjes basilicum toe aan de saus en roer. Strooi de overige basilicum over de salade. Roer de saus door de salade.

Stap 7

Breek de resterende tonijn in stukken en roer deze voorzichtig door de salade.

Garneer met kappertjes.

Smakelijk!

 

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: ongeveer 1 550 kJ, 370 kcal

Eiwitten: 17 g | Vetten: 6 g

Koolhydraten: 62 g

 

89
68,66,44,63,67,82
 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe