' Yokebe in combination | Yokebe

YOKEBE IN COMBINATIE MET ANDERE DIËTEN EN MAALTIJDSCHEMA'S

Diëten wordt steeds populairder; week na week, duiken er nieuwe diëten op. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van enkele bekende diëten en hoe Yokebe daar een deel van kan uitmaken.

 • 5 dagen van de week normaal eten en de andere 2 dagen vasten

  Het 5:2-dieet is gebaseerd op het beginsel van tussentijds vasten : vijf dagen van de week normaal eten en de andere twee dagen vasten. Dit mogen geen twee opeenvolgende dagen zijn. . Voorstanders van het dieet beweren dat je hiermee gewicht verliest en dat het positieve effecten op de gezondheid heeft.

  Tijdens de twee vastendagen moet u het aantal calorieën beperken tot een kwart van wat uw lichaam nodig heeft. Mannen eten in het algemeen 600 calorieën en vrouwen 500 calorieën. Deze hoeveelheden zijn ook afhankelijk van de mate van lichamelijke activiteit.

  Een vastendag kan bestaan uit een ontbijt van 300 calorieën (bijvoorbeeld twee roereieren met ham, groene thee of zwarte koffie) en een lunch of diner van groenten met gegrilde vis/gegrild vlees van maximaal 300 calorieën.

  Op de dagen dat u niet vast, houdt u zich aan de aanbevolen 2000 calorieën per dag voor vrouwen of 2400 calorieën voor mannen.

  Voordelen

  • Het volgende wordt beweerd: Het is gemakkelijker om u twee dagen per week aan een dieet te houden in plaats van zeven dagen, waardoor u het dieet waarschijnlijk beter volhoudt en gewicht verliest. .

  Nadelen

  • De dagen waarop u niet vast, mag u niet onbeperkt eten. Een evenwichtige levensstijl met gezonde voeding en regelmatig bewegen is belangrijk.
  • Als u maaltijden overslaat, kunt u duizelig en prikkelbaar worden.
  • Andere gemelde bijwerkingen zijn slaapstoornissen, uitdroging en een slechte adem.

  Hoe past Yokebe in het 5:2-dieet?

  Tijdens het 5:2-dieet kan Yokebe worden gebruikt als vervanging van een of meer maaltijden op de twee vastendagen. Afhankelijk van het gewicht dat u wilt verliezen, kan Yokebe ook op de andere vijf dagen worden gebruikt.

  Yokebe geeft een verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat u de volledige controle hebt over uw calorie-inname (één Yokebe-maaltijd = minder dan 300 calorieën). Bovendien krijgt u met Yokebe Classic alle belangrijke vitamines en mineralen binnen. Pantotheenzuur (vitamine B5) en vitamine B12 bevorderen een normale energiestofwisseling en vitamine B6 werkt een normale eiwit- en glycogeenstofwisseling in de hand.

 • Eten als een holbewoner

  Bij het paleodieet, dat ook wel het 'oerdieet' wordt genoemd, wordt alleen voedsel gegeten dat door middel van verzamelen (eieren, fruit, groente, kruiden enz.) of jagen en vissen (vlees, zeevruchten, vis etc.) kan worden verkregen. Het paleodieet is ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper dr. Loren Cordain en is een vezel- en eiwitrijk dieet, waarmee u gewicht kunt verliezen en tegelijkertijd spieren kunt opbouwen.

  Het dieet is gebaseerd op de vermoedelijke eetgewoonten van onze voorouders uit het stenen tijdperk, meer dan 10 000 jaar geleden. Granen, waaronder tarwe, zuivel, zout, geraffineerde suiker, aardappelen en alle verwerkte levensmiddelen zijn strikt verboden.

  Toch heeft iedereen zijn eigen unieke kijk op wat ‘paleo’ is en er zijn dan ook verschillende versies (van de wat vrijblijvendere tot de strengere) van het paleodieet in omloop

  Voordelen

  • Het zet aan tot het eten van minder verwerkte levensmiddelen en meer groenten en fruit..
  • Er hoeven geen calorieën te worden geteld.
  • Er zijn enkele gezondheidsvoordelen:
   • De hele dag door een evenwichtig energieniveau
   • Betere nachtrust.
   • Zuiverdere en gladdere huid

  Nadelen

  • In sommige versies van het dieet zijn zuivelproducten en volkorengranen ten strengste verboden. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, aangezien deze producten belangrijk zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding.
  • Het dieet is minder geschikt voor vegetariërs en veganisten

  Hoe past Yokebe in het paleodieet?

  Afhankelijk van de doelstellingen en de interpretatie van het paleodieet, kan Yokebe worden gebruikt als vervanging van een of meer maaltijden.

  Opgelet:
  • Yokebe bevat geen zuivel en soja-eiwit. Daarnaast is het tijdens uw dieet een waardevolle bron van vitamines en mineralen.
  • Yokebe kan ook met water in plaats van melk (magere koemelk, sojamelk, amandelmelk, enz.) en zonder plantaardige olie worden bereid. De shake bevat dan maar 180 calorieën en kan geen complete maaltijd vervangen.
 • Op basis van eiwitten, ontwikkeld door Pierre Dukan, een Franse voedingsdeskundige en diëtist.

  Het Dukan-dieet is een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet dat in vier hoofdfasen is verdeeld.

  In de eerste fase (~ 5 dagen) moet u een streng dieet van magere eiwitten volgen op basis van een lijst van 72 vetarme, eiwitrijke etenswaren (bijvoorbeeld kip, kalkoen, eieren, vis, enz.). In deze fase verliest u waarschijnlijk snel gewicht, aangezien u in deze fase geen koolhydraten mag eten.Groenten zijn ook niet toegestaan en vetten zijn strikt beperkt.

  In de volgende drie fasen van het dieet worden beetje bij beetje wat fruit, groenten en koolhydraten toegevoegd. Het doel is een langdurig gewichtsverlies mogelijk maken. De laatste fase kent geen tijdslimiet en bestaat uit eenmaal per week een dag waarop u alleen eiwitten mag eten. U moet ook regelmatig blijven bewegen.

  Voordelen

  • Het leidt tot gewichtsverlies.
  • Het is een eiwitrijk dieet dat voor vetverbranding zonder verlies van spieren zorgt..
  • De stabilisatiefase gaat het jojo-effect tegen.
  • Er geldt geen limiet voor hoeveel u mag eten, als u zich maar aan de regels houdt

  Nadelen

  • Geen evenwichtige voeding (vooral in fase 1).
  • U kunt er snel op uitgekeken raken en opgeven, zeker in fase 1 waarin groenten en koolhydraten niet zijn toegestaan.
  • Het dieet kan prijzig zijn
  • Door het gebrek aan vezels in de eerste fase kan constipatie optreden

  Hoe past Yokebe in het Dukan-dieet?

  Yokebe kan in alle fasen van het Dukan-dieet worden gebruikt als vervanging van een of meer maaltijden. Het geeft u een verzadigd gevoel..

  Bovendien krijgt u met Yokebe Classic alle belangrijke vitamines en mineralen binnen die in de eerste fase van het Dukan-dieet kunnen ontbreken.

 • De term ‘koolhydraatarm dieet’ wordt gewoonlijk gebruikt voor diëten waarin koolhydraten tot onder de aanbevolen hoeveelheden worden beperkt. Er zijn verschillende versies (van de wat vrijblijvendere tot de strengere) van het koolhydraatarme dieet in omloop.

  Algemeen richt het koolhydraatarme dieet zich op eiwitten (waaronder vlees, gevogelte, vis, eieren en enkele niet-zetmeelhoudende groenten) en wordt het meeste andere voedsel (zetmeelhoudende groenten, brood, pasta, zoetigheid, enz.) uitgesloten of beperkt.

  Voordelen

  • Geen koolhydraten eten, kan leiden tot gewichtsverlies.
  • Er zijn mogelijke gezondheidsvoordelen

  Nadelen

  • Geen evenwichtige voeding: bij dit dieet krijgt het lichaam bepaalde voedingsstoffen niet, die belangrijk zijn bij het voorkomen van verschillende ziektes.
  • U kunt er snel op uitgekeken raken en opgeven

  Hoe past Yokebe in het koolhydraatarme dieet?

  Yokebe bevat weinig calorieën, is rijk aan bepaalde voedingsstoffen en bevat ook weinig koolhydraten en vetten.

  Yokebe kan daarom bij een koolhydraatarm dieet worden gebruikt als vervanging van een of meer maaltijden. Het geeft u een verzadigd gevoel. Bovendien krijgt u met Yokebe Classic alle belangrijke vitamines en mineralen binnen die bij dit dieet kunnen ontbreken.

De beschrijving van de diëten dient uitsluitend ter informatie. OMEGA PHARMA promoot DEZE DIËTEN niet. Een dieet moet altijd evenwichtig zijn en met lichte beweging worden gecombineerd.

 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe