Een gezond ontbijt bestaat uit een mix van koolhydraten, voedingsvezels, eiwitten, calcium. Het beste is om te variëren tussen de volgende voedingsmiddelen:
- bruin brood of volkorenbrood (+/-4 sneden van een klein brood) of beschuiten of ongesuikerde ontbijtgranen (bij voorkeur volkoren).
EN
- een melkproduct, 1 tas (150ml) mager of halfvolle melk of 1 potje (125 ml) magere ongesuikerde (of gezoet met een zoetstof) yoghurt.
EN
- broodbeleg:
Max. 1 messpunt smeervetstof (light versie).
Probeer af te wisselen tussen hartig en zoet beleg.
Hartig: magere smeerkaas (Effi, Santane, Maredsous, La Vache qui rit, Jogging,…), magere cottagecheese, light kaas (Loo light 20+, Altena 20+, Frico 20+, Westlite 30+, Nazareth light 30+,…), magere platte kaas.
Zoet: confituur zonder suiker, Effi confituur, Enjoye van Materne
Na het Yokebe-dieet kan er aan het ontbijt 1 stuk fruit worden toegevoegd aan de yoghurt.