'
180 g kalfsfilet
150 g veldsla
½ bosje radijsjes
1 el tomatenpuree
1 el honing
2 el sojasaus
2 el wijnazijn
½ tl sambal oelek
1 el sesamzaadjes
3 el waterkers
50 g volkorenbrood
1,5 el zonnebloemolie
Meng voor de vleesmarinade tomatenpuree, ½ el honing en 1 el sojasaus. Marineer het vlees.
Meng voor de vinaigrette met een garde azijn, 1 el sojasaus, sambal oelek, ½ el honing en 1 el olie. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en roer ze door de vinaigrette.
Was de waterkers, radijsjes en veldsla.
Verwarm een ½ el olie in een pan en bak het vlees in ongeveer 6 minuten aan beide zijden.
Meng de ingrediënten voor de salade en besprenkel met de dressing.
Verdeel de salade met het vlees over borden. Serveer met volkorenbrood.
Smakelijk!
Energie: ongeveer 1 435 kJ, 343 kcal
Eiwitten: 27 g | Vetten: 12 g
Koolhydraten: 32,5 g
Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.