' Gevulde champignons met rucola | Yokebe
stuffed mushroom rocket_1440x770.jpg

Gevulde champignons met rucola

Ingrediënten voor 2 personen:

6 grote champignons

40 g gekookte ham

1 ui

1 bosje rucola

½ bosje peterselie

2 el olijfolie

1 el azijn

Zout, peper

Bereiding:

Stap 1

Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en hak de stelen fijn.

Stap 2

Verwarm 1 el olie in een pan en bak de champignonhoedjes ongeveer 5 minuten.  Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.

Stap 3

Snijd de ham in blokjes en braad ze op dezelfde manier in de olie. Pel en snipper de uien.

Was en hak de peterselie fijn.

Stap 4

Bak de champignonsteeltjes, uien en peterselie ongeveer 4 minuten in hete olie tot alle vloeistof is verdampt. Voeg vervolgens de ham toe en breng op smaak met peper.

Stap 5

Was de rucola. Meng azijn, zout, peper en 1 el olijfolie om een dressing te maken en giet deze over de rucola.

Stap 6

Vul de champignonhoedjes met de vulling en serveer iedereen 3 gevulde champignons met rucolasla.

Smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ongeveer 1 457 kJ, 347 kcal

Eiwitten: 12,7 g | Vetten: 25,1 g

Koolhydraten: 16,6 g

100
80,79,63
 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe