' Garnalenspiesen op een bedje van lente-ui | Yokebe
scampi skewer_1440x770.jpg

Garnalenspiesen op een bedje van lente-ui

Ingrediënten voor 2 personen:

250 g garnalen

80 g rijst

300 g lente-ui

80 g tomatenketchup

40 g mayonaise

2 citroenen

1 el olie

2 houten spiesen

Zout, peper

Voorbereiding:

Stap 1

Kook de rijst volgens de instructies.

Stap 2

Was de lente-uitjes en meng ze met de ketchup en de mayonaise.

Stap 3

Was en halveer de citroenen en snijd ze in dunne plakjes.

Stap 4

Prik de garnalen en plakjes citroen om en om aan de twee spiesen.

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verwarm de olie in een pan. Bak de garnalenspiesen 2 minuten aan beide zijden en houd ze warm.

Stap 6

Bak de lente-uitjes ongeveer 2 minuten in olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de rijst af.

Stap 7

Serveer de garnalenspiesen met de saus, lente-uitjes en rijst.

Smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ongeveer 1 625 kJ, 388 kcal

Eiwitten: 27 g | Vetten: 9 g

Koolhydraten: 53 g

 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe