'
250 g courgette
25 g ui
15 g boter
½ steeltje marjolein
25 g verse room
300 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
Scheutje citroensap
Zout, peper
Snijd de courgettes in blokjes. Hak de knoflook en de ui fijn en fruit ze in de boter tot ze glazig zijn.
Voeg de courgettes toe en sprenkel er wat citroensap over.
Haal de marjoleinblaadjes van het steeltje en voeg deze samen met de peper toe.
Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel afgedekt op een zacht vuur sudderen.
Pureer de soep na ongeveer 20 minuten, versterk de smaak met verse room, warm de soep op en breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!
Energie: ongeveer 1 720 kJ, 410 kcal
Eiwitten: 22 g | Vetten: 12 g
Koolhydraten: 54 g
Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.